Direktlänk till inlägg 24 april 2009

Intensiv träning!

Av Jessica Wikstrand - 24 april 2009 08:25

Här ligger vi i hård träning;)


Tränar mest grunderna på Vexa, signaler, tecken, stadga & vid vattenapporteringen är de bara enkla roliga markeringar som får henne att spontan kasta sig i vattnet.


Tikka, Vexa´s helsyster är på besök hos mig. Tikka bor egentligen hemma hos Annica, Kennel Ryegate´s. Men matte har förlorat synen för hennes bättre sida, så nu ska hon vara hemma hos mig på lite finlir;)

Jag gillar Tikka skarpt, dels pga av att Tikka & Vexa är som natt & dag. Tikka har en sånt jäkla go & fart i hennes arbete, hon gör allt för att de är kul! 

Vexa gör ju inte vissa saker spontant för att de är roligt utan för att jag ger henne de som uppgift.


Hon sköter sig iaf med bravur, har gjort 2 hyss;) 1 träningen i tisdags när jag hade hämtat henne så körde vi vatten markeringar, på den 2:a så gick hon ur hand:/ Men men..nya tag & lite omkorrigering så gjorde hon inte om de.

Körde mkt fotgående, nej-markeringar med dirigeringar.

Onsdags på lunch promenaden när vi tränat färdigt så gick hon klockrent fot tillbaka - tills vi kom vid "snusk" dikena som ja brukar säga - hmm...ja okoncentrerad igen! GUD va kul utbrast Tikka som kastade sig i handlöst! men hon kom upp lika snabbt igen när ja blev arg som ett bi.

Tillbaka till jobbet & duscha av oss.


Vi tränar mest, dirigeringar, avlämningar, fotgående, närsöks signal & framför allt så försöker vi lära känna varandra!

Hon är spontant mig följsam, lyssnar lätt & väldigt härlig! 


De är inga problem med Vega & Vexa heller, Vega känner väl sig mer utstött än någonsin:( Men hon får ju vara ifred nu, Vexa leker å terrar Tikka för fullt:)


Idag är vi hemma & är sjuka, jag har ont i huvud & hals samt så sviktar rösten i mellanåt. Emilia har ögoninflammation, snorig, hostig & diarre....

Men de hindrar oss inte från att ha lite inomhus träning med hundarna!!


Vexa har kommit med i Vingåker, lördagen 2:a maj, Söderköping, söndagen 3:e maj & i Örebro den 9:e maj! 

NU GÄLLER DET!

De värsta är att jag har så stora förväntningar på Vexa - borde inte ha de utan mest slappna av & ta allt som en träning. Men ja är så tävlingsinriktad & alla säger till mig att; "Ja men ni har ju sista 1:an lätt i handen..." 

Vill inte bli besviken om vi inte får den, de är ju samma goa Vexa *puss*


Jaja, ska försöka släppa de nu & bara ha lätta, roliga träningar me henne fram tills dess att vi får starta!


Ha en bra solig dag!

Kramen

 
ANNONS
 
Helena

Helena

24 april 2009 09:14

Säger som alla andra - ni har ju sista ettan lätt i hand :-) Kul att det funkar så bra med Tikka. Ja det är ju alltid oss själva det hänger på att vi blir nervösa, inte har tränat tillräckligt, inte har tränat på rätt saker i rätt sammanhang, mm. Så man kan ju bara bli besviken på sig själv :-) Men det kan vara bra att ta ett litet brejk och fokusera om när det blir en så total flopp som det blev för oss :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

24 april 2009 13:19

Åh vad Tikka har det bra! TÄNK att det finns någon människa som tycker att hon är härlig, det stärker nog henne. Och att ha fasta tyglar och regler ännu mer, här hemma har hon varit bebis alldeles för länge. Såååå bra att du ville prova henne, det är hon väl värd, jag har ju redan degraderat henne till en hopplös knallare.. Har du testat vilt (uh då!) Krya på er!!!

http://www.ryegates.se

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

24 april 2009 19:29

Jasså, en nykomling i flocken. Spännande. Förstår att du med kommit med på flera jaktprov i rad precis som jag (3 helger i rad). Man hinner ju inte precis träna så mycket imellan om man märker att något inte funkar. Men istället är det ju bra om man är inne i det rätta flytet. Trevlig helg

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
mamma

mamma

24 april 2009 20:53

Låter som om du skulle behöva barnvakt!
kram!

http://www.wikstrand.com

 
Ingen bild

Anna Musse o Molle

26 april 2009 16:35

Kommer du till Gusumprovet? Vilken dag i så fall? Skulle vara kul att få se er starta så du kan väll meila mej. Här tränar vi för fullt men jag SKA inte frestas att starta innan hösten. Behöver jobba mycket på Molles självförtroende och just nu är det stenhård fokus på att matte är den ända roliga i värden och man kan lita på henne i alla väder..Molle är en jättebussig kille men han behöver lära sej att koppla av tillsammans med andra hundar, har fått massor av tips av Tina Engström och nu verkar det som "budskapet" har nått fram till Molle.
Lycka till, håller inte tummarna(otur? och du får inte ens tänka på att säga tack till ett lycka till, jag är uppfostrad med skrock..) Jag är kanonimpad av din nogranna träning!!!
Kramar Anna

 
ulle o mio

ulle o mio

26 april 2009 21:33

tack för en trevlig söndagsträning:=):=) vexan va ju heelt underbar!!! o kul o få se "knallaren" som ja då inte såg nåt av!! Tikka va en skiiithärlig tjej ju:=):=) precis såå ska de ju va, full fräz fast balanserade:=):=) O snygg va hon ju oxå tyckte mio*skäms på pojken...)

kram kram ulle o mio

http://www.freewebs.com/miogibbe

 
Pillan & Doris

Pillan & Doris

28 april 2009 17:56

Hej och tack för grattis:) saknar apporterings träningen och er oxå. Kommer förmodligen vara hemma i maj så då tränar vi gärna i gen!!! Vi kan ju höras av./pillan

http://www.nogg.se/crydon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica Wikstrand - 8 juni 2012 20:10

Sänder min största tanke till Anna-Carin med Familj som precis förlorat sin bästaste vän/själsfrände!   Det är allt för tragiskt när våra fyrbenta slits iväg i förtid, när man minst anar..   Kramar i massor Anna-Carin - Din Izor hade de bäs...

Av Jessica Wikstrand - 27 april 2012 08:26

Ögonspeglade Verk igår    Inte fullt nödvändigt för alla att göra de...men jobbar ju som jag gör å vill veta att mina hundar för rasens skull är friska!   Verk fick ua!    Har ögonspeglat Vega i nästan alla år även på äldre dagar men igår...

Av Jessica Wikstrand - 18 april 2012 13:11

Härligt!!   Ossian, den 6:e ut av 11 valpar med ytterliggare HD A + ED Ua!!   Stort grattis Sonja & Karin!   Kramar i Massor från "mormor" & "mamma Vexa"   ...

Av Jessica Wikstrand - 16 april 2012 18:47

Börjar de kanske hända något - en uppis!    Lite kortfattat..   * Verk, Malte, Mozart, Hilda & Cico är röntgade HD A & ED Ua!!!! * Malte debuterat i LK1 med 1:a pris & 2:a plac, Fått exellent på utställning, Wt start med 71p/100p * Verk W...

Av Jessica Wikstrand - 18 januari 2012 12:26


  LP1 Ryegates Working On A Dream Hd: A Ed: Ua 2012.01.11   Härligt! Gått som på nålar innan resultatet kommit ut, men imorse kunde man börja andas igen   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wikstrand med Blogkeen
Följ wikstrand med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se