Direktlänk till inlägg 4 maj 2009

Vexa förstummar mig igen

Av Jessica Wikstrand - 4 maj 2009 09:20

Fast denna gång på ett väldigt negativt sätt - detta trodde jag aldrig!


Vi var iväg & startade i Vingåker i lördags. Ett trevligt prov men med *enligt mig* långa svåra vattenmarkeringar & framför allt en jätte svår vattendirigering!

När ja hade gått med de 1:a paret å sett provupplägget så ville ja bara gå å spy när ja såg vatten arbetet.


Men hon börjar väl inte så bra med att vara så himla disträ vid min sida, inte den kontakten som vi brukar ha mellan varandra.

Landdirigeringen - jätteyvigt- men kom in me den.

Dubbel markeringen på land - spikade.

Söket - Inget att tillägga - de va hennes prick över i:et - kanon jobbat.

Vatten dirigeringen då... - tror nog att hela Stockholm hörde mig:( Hon började bra men efter för mkt blås ifrån mig så gav hon upp & började simma in igen *Då hörde ja mini-Ulle på axeln, NÄÄEJ, ska hon ut så SKA hon UT!* Ja vrålar till med ett kraftigt NEJ, Vexa - UT! hon vänder om å simmar ut - efter många om & men & NEJ, höger, vänster, ut m.m så kom den in *Hurra*

Fy fasen!

Vattenmarkeringen då - gick oxå bra spikade den 1:a & den 2:a såg de ut som att hon hade missat men hon hade nog lite koll på den oxå;)

 Här sitter vi & väntar på "domen"


Ett 2:a pris, kommentar: En arbetsvillig tik med bra markeringsförmåga samt sökarbete. Visar fin stadga, belastas något av effektiviteten i dirigeringsarbetet.

3st 4:or i protokollet resten 5:or - jättefin kritik!


Tack Ulle för skjutsen & trevliga sällskap!

Grattis till alla pristagare!


Igår då...suck, Vexa följde ju inte med mig ner till Söderköping. Vet inte vems odåga ja fick med mig?

Hon var fortfarande disträ vid min sida..

Vatten markeringarna spikade hon. Fick vänta medan den hund nr 2 tog dubbeln på land.

Vattendirigeringen - när hon väl tog sig av från land efter en liten konflikt om vilket håll hon skulle åt - antar att de var vatten markeringen som drog åt höger. Väl i vattnet så höll hon en fin linje ut.

Passiv medan dubbeln på vattnet skulle in.

Dubbel markeringen på land då - här började katastrofen!

Hon springer mot den 1:a kastade men viker av & tar den sist kastade - ok...

2:a utskicket resulterar i att hon "buffar" på kråkan, tveksamt upptag & väl i munnen så spottar hon ut den igen!! *matte knäckt - kände för att ge upp å bryta* Väl inne me den så undrar inte ja om hon var lite väl hårt i munnen oxå...

Vidare till landdirigeringen - rakt, enkelt stopp å ut igen. Helt ok.

Sen söket då...Hon bevisade att springa, de kan hon men näsan då? Den blev nog kvar hemma på hatthyllan.

Väl efter ett tag så får hon in 4 st bra, sen fick hon ligga passiv länge - helt ok till längre bortanför söket så går de ett ekipage i skogen *dom störde inte alls provupplägget eller så* Men Vexa fick syn på dessa å reser sig upp med ett riktigt j*kla skall, ragg & hög svans - så, då va inte matte blond längre utan helt gråhårig!

Fick ner å tyst på henne även om de fortsatte att morra i henne *fan!!*

Väl sen igen efter en lång tids passivitet så fick hon gå ut igen & kommer in tom - de var ingen hemma.


Jaha, ja jätte ledsen, kände mig jättedum att ja faktiskt inte kan läsa min hund som faktiskt kanske hade de jobbigt efter igår med allt tjat på vattendirigeringen - de va tungt & jobbigt igår men men, tävlingsdjävulen hade matte som i ett skruvstäd!


För mig ett arbete idag som förtjänar sin 0:a...


Kritiken: En tik som gör ett bra arbete i delar av provet. Saknar för dagen den rätta inställningen i fältarbetet för att få ett högre pris.

Ett 3:e pris - ja blev så lycklig, himmel, tack för att domare ändå kan se vissa goda egenskaper trots vissa katastrofala delar av provet!


De blev 3st 3:or, 4st 4:or resten 5:or å en 1:a på passiviteten pga skallet...

Nu får vi se hur vi gör inför lördagens start i Örebro, lite välförtjänad vila för Vexa iaf.


Bättre för Tikka, mer tid & träning kan ägnas åt henne så får vi se hur de blir med hennes start på söndag.


Avslutar me lite bilder från träningen med Ulle & Mio!

Tikka dirigeras - snygg ställning

Tikka med kaninen

Tikka med kaninen igen

Belöningen - Mjukost på tub;) Kaninen är hembärgad.

Mio passiv

Tikka passiv


Ha en bra vecka å njut av sol & värme som kommer!

Kramen

 
 
Ingela

Ingela

4 maj 2009 10:20

Va roligt att du har ytterligare en bruning hemma hos dig:)Hoppas Vexa hinner vila upp sig till lördagen! Ha det bra

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
lotta

lotta

4 maj 2009 12:36

grattis till det första provet o synd på det andra..så e det ju ibland..fina kort o som vanligt så kul att läsa hur det går till på proven:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
ulle o mio

ulle o mio

4 maj 2009 17:26

Va inte för hård mot dig själv nu, det ja såg av vexa på lördagen va mååånga fina saker, söket var ju heeelt gudomligt!!!! Låt henne vila lite så är hon samma gamla goding snart igen!!!! Tack för trevligt sällskap!!!!!

Kram kram ulle o mio(som funderar på vart tikka tog vägen???:=):=)...)hihi

http://www.freewebs.com/miogibbe

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

4 maj 2009 18:50

TACK. Är så otroligt stolt och glad över min hund. Tänk 2 ettor på raken...vi som kämpat så! Förstår att du är besviken över att ettan inte kom den här helgen. Men det gör den var så säker. Kram

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Ingen bild

wikstrand

4 maj 2009 20:18

Krya på dig!
kram mamma

 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

4 maj 2009 20:28

Jag tycker att ni är jätte duktiga, när man läser kritiken så var står det ju många fina saker både lördagen & söndagen!

Men jag förstår precis hur du känner. Man lägger ner så fruktansvärt mycket tid på att träna sin hund och då vill man ju självklart att det ska fungera på prov/tävling också.

Vila upp er nu och ladda om batteriet. Nästa gång blir det säkert en etta :).

http://www.skeppartorps.se

 
Ingen bild

Karin & Menta

4 maj 2009 21:36

Visst blir man besviken men hon har ju visat förut att hon kan.Hoppas du hinner ladda om inför helgen så ses vi på Örebroprovet.

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

4 maj 2009 22:03

Håller med de andra....Vexa har ju visat att hon är en superhund och att hon kan!! Tillfällig formsvacka kan ju alla få....och hon är ju så ung :-) Ni kommer igen och nästa gång sätter ni den igen!!

Kram

Ps men jag förstår din besvikelse mycket väl såklart Ds

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Sarah

Sarah

4 maj 2009 22:15

Det var många hundar som hade problem på söndagen. 3 stycken 0:or o resten 3:e priser... Vattendirigeringen var det många (nästan alla) som drog åt höger på o även kråkorna på markeringen var det flera som krånglade med. Tyckte ändå att Vexa gjorde ett bra jobb, hon har ju många bra sidor :) Det var roligt att ses i alla fall. Vill du ha diplomet så kan du väl maila din adress så kan jag skicka hem det till dig, jag har det här hemme. Pussa på henne!

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Annica

Annica

4 maj 2009 23:04

Gumman, du som är så duktig på att peppa andra får nu världens pepp på detta sett!! Tråkigt att Vexas svacka skulle komma nu under den korta vårprovstiden... Ni kommer igen, det vet vi att ni gör!!! Massor, massor av kramar ;-) Och vexa är alltid välkommen till gammelmamman *blink*

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Anna o Molle

5 maj 2009 14:49

Tänk när du sitter med ett välförkänt jaktchampionat, då kommer du skratta åt helgen när Vexa var helkonstig. Blir lite full i skratt när jag läser, visst är det en härlig känsla när allt går fel och man vill sjunka genom jorden. Glöm allt ihop nu(men spara inlägget så du kan läsa det när du har ditt championat)

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

7 maj 2009 19:13

Zidane tackar för födelsedagsgrattiset! MEN hur visste du det? Jag hade ju inte ens hunnit blogga om det ju!!!! Hoppas du har laddat om och tar nya tag mor sista ökl ettan.... Den kommer....

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica Wikstrand - 8 juni 2012 20:10

Sänder min största tanke till Anna-Carin med Familj som precis förlorat sin bästaste vän/själsfrände!   Det är allt för tragiskt när våra fyrbenta slits iväg i förtid, när man minst anar..   Kramar i massor Anna-Carin - Din Izor hade de bäs...

Av Jessica Wikstrand - 27 april 2012 08:26

Ögonspeglade Verk igår    Inte fullt nödvändigt för alla att göra de...men jobbar ju som jag gör å vill veta att mina hundar för rasens skull är friska!   Verk fick ua!    Har ögonspeglat Vega i nästan alla år även på äldre dagar men igår...

Av Jessica Wikstrand - 18 april 2012 13:11

Härligt!!   Ossian, den 6:e ut av 11 valpar med ytterliggare HD A + ED Ua!!   Stort grattis Sonja & Karin!   Kramar i Massor från "mormor" & "mamma Vexa"   ...

Av Jessica Wikstrand - 16 april 2012 18:47

Börjar de kanske hända något - en uppis!    Lite kortfattat..   * Verk, Malte, Mozart, Hilda & Cico är röntgade HD A & ED Ua!!!! * Malte debuterat i LK1 med 1:a pris & 2:a plac, Fått exellent på utställning, Wt start med 71p/100p * Verk W...

Av Jessica Wikstrand - 18 januari 2012 12:26


  LP1 Ryegates Working On A Dream Hd: A Ed: Ua 2012.01.11   Härligt! Gått som på nålar innan resultatet kommit ut, men imorse kunde man börja andas igen   ...

Ovido - Quiz & Flashcards